Thermisch gemodificeerd hout

Wat is thermische gemodificeerd hout?

Thermisch gemodificeerd hout is hout dat is onderworpen aan een warmtebehandeling tot ongeveer 200 graden Celsius in een zuurstofarme omgeving. Tijdens deze behandeling verandert de celstructuur van het hout, waardoor de duurzaamheid ervan toeneemt. Het proces maakt geen gebruik van chemische stoffen, waardoor het een verantwoorde en milieuvriendelijke manier is om hout te verduurzamen in vergelijking met geïmpregneerd vurenhout. Dankzij deze warmtebehandeling kan Thermowood een levensduur van ongeveer 20 jaar bereiken.

Thermisch gemodificeerd vuren

Thermisch gemodificeerd vuren is een extra duurzame houtsoort met duurzaamheidsklasse 2. Door het verhittingsproces krijgt het hout zijn duurzame eigenschappen en kenmerkende donkere kleur. Het is onderhoudsvriendelijk en ideaal voor gebruik als gevelbekleding, wanden in veranda’s en zelfs schuttingen. Het hout wordt lichter van gewicht en is daardoor gemakkelijk te verwerken. Bovendien minimaliseert de thermische modificatie de werking van het hout.

Thermisch gemodificeerd Ayous

Thermisch gemodificeerd Ayous is een tropisch zachthout afkomstig uit Afrika. Ayous heeft een luxe, warme kleur met weinig knoesten en lange lijnen in het hout. Om Ayous geschikt te maken voor gevelbekleding, ondergaat het een thermische behandeling, waardoor het een duurzaamheidsklasse 1 krijgt en een levensduur van ongeveer 25 jaar. Thermisch gemodificeerd Ayous wordt steeds vaker toegepast op gevels vanwege de gunstige prijs ten opzichte van bekende houtsoorten zoals Western Red Cedar en Frake. Het kan ook worden gebruikt voor interieurtoepassingen, zoals meubels en wandbekleding in de woonkamer.

De voordelen van thermisch gemodificeerd hout:

  • Milieuvriendelijk
  • Duurzaam
  • Vormvast en lichter qua gewicht
  • De warme kleur
  • Veelzijdig te gebruiken

Thermisch gemodificeerd hout

Selecteer onderstaand product voor eventueel meer informatie en een matrix tabel met daarin de maten die bij ons (uit voorraad) direct beschikbaar zijn. Overige maten kunt u uiteraard bij ons aanvragen.