Een uitgebreid assortiment plaatmateriaal voor elke toepassing

Bij Houthandel Van der Marel vindt u een ruim assortiment plaatmateriaal dat bij talloze verbouwingsprojecten van pas komt. Het grote voordeel van Van der Marel is dat u bij ons advies op maat krijgt. Gaat het om binnen- of buitengebruik? Moet het materiaal vochtwerend zijn? Blijft het onbehandeld of gaat u het nog gronden of verven?

Wij hebben diverse soorten plaatmateriaal direct uit voorraad leverbaar, zoals MDF, MDF met lakdraagfolie, Underlayment, OSB, Trespa (HPL), groen spaanplaat, berken betonplex, berken betonplex met antislip, ocoumé, ocoumé gegrond, interplex/powerplex en interplex/powerplex gegrond. Hierdoor kunnen we ook voor minder gangbare projecten platen op maat leveren. Denk bijvoorbeeld aan waterafstotende of geïsoleerde materialen, of platen die absoluut niet mogen kromtrekken na verloop van tijd.

Bij Van der Marel bieden we ook diverse afwerkingsopties. Ons plaatmateriaal is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. Wilt u de plaat meteen op maat laten zagen? En misschien met afgeronde schuine kanten? Onze specialisten in de zagerij staan voor u klaar om aan uw wensen te voldoen.

Staat het gewenste plaatmateriaal niet in onze lijst? Vraag dan naar de bestelmogelijkheden bij één van onze verkopers. Voor grotere bestellingen raden wij aan om vooraf te bestellen.

Ocoume multiplex

Ocoume multiplex is een plaatmateriaal dat consistent is in zijn samenstelling. De dekfineren zijn uitgevoerd in de kwaliteit B/BB, wat betekent dat het B-fineer meestal ongevoegd of met één voeg wordt geleverd, terwijl er op de achterzijde meerdere voegen kunnen voorkomen. De plaat is zorgvuldig geschuurd voor een gladde afwerking. De verlijming voldoet aan de externe kwaliteitsnormen NEN-EN 314-1 en 2. Bovendien is deze plaat FSC-gecertificeerd en voldoet aan de KOMO-normen. Als extra optie is de plaat ook verkrijgbaar in een gegrondeerde versie.

Interplex (populieren)

Interplex is speciaal ontwikkeld voor een breed scala aan interieurtoepassingen. Dankzij het lichte gewicht en de lichte kleur is het gemakkelijk en snel te verwerken en af te werken. De plaat is geschikt voor interieurtoepassingen en heeft een hoogwaardige verlijming. Daarnaast is Interplex PEFC-gecertificeerd, wat aangeeft dat het materiaal afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Interplex (populieren) gegrond

Interplex is speciaal ontwikkeld voor een breed scala aan interieurtoepassingen. Dankzij het lichte gewicht en de lichte kleur is het gemakkelijk en snel te verwerken en af te werken. De plaat is geschikt voor interieurtoepassingen en heeft een hoogwaardige verlijming. Daarnaast is Interplex PEFC-gecertificeerd, wat aangeeft dat het materiaal afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Berken Betonplex

Deze berkenplaat van hoge kwaliteit wordt geleverd met een FSC-certificering. Het bestaat uit 13 lagen zorgvuldig geselecteerde berkenfineren en is aan beide zijden voorzien van een donkerbruine fenolfilm met een gewicht van 120 gr/m2. De randen zijn fabrieksmatig behandeld om vochtwerend te zijn, maar dienen nog wel behandeld te worden met een goedgekeurde randsealer voor gebruik. Deze berkenplaat is veelzijdig inzetbaar en is tevens op voorraad beschikbaar.

Berken Betonplex Antislip

Dit berken multiplex is van hoge kwaliteit en heeft een toplaag met een 120 g/m² fenolharsfilm. De film is voorzien van een anti-slip patroon, waardoor het materiaal uitstekende grip biedt. Het berken multiplex is door en door van berkenhout gemaakt en is geschikt voor diverse toepassingen waar duurzaamheid en anti-slip eigenschappen vereist zijn.

Elliottis Pine

Dit Braziliaanse elliottis fineer (van plantages) is van hoogwaardige kwaliteit met een C+/C rangschikking. Het is speciaal geschikt voor constructiedoeleinden en is voorzien van een tong-en-groefverbinding voor gemakkelijke installatie. Het product is gecertificeerd volgens de FSC-standaard en voldoet aan de CE-norm 636-2S. FSC-gecertificeerde producten komen uit duurzaam beheerde bossen en voldoen aan de strenge eisen van het FSC-keurmerk.

Pellos Floor

Dit Fins vuren multiplex bestaat uit 7 lagen en is aan de langszijden voorzien van een tong-en-groefverbinding. De voorzijde van het multiplex heeft een verbeterde fineerkwaliteit II, met een gesloten oppervlakte en toegestane reparaties. Het oppervlak is volledig geschuurd voor een gladde afwerking. De achterzijde heeft een fineerkwaliteit III. Het multiplex heeft een volumieke massa van 460 kg/m3 bij een vochtpercentage van 8%.

MDF E1

MDF (Medium Density Fibreboard) is tegenwoordig onmisbaar op de markt vanwege zijn uitstekende kwaliteiten. Dankzij de dichte en gelijkmatige vezelverdeling is het materiaal uitermate geschikt om te bewerken, terwijl het gladde oppervlak verschillende afwerkingen mogelijk maakt, zoals fineren, decorfolies en verfapplicaties. Deze plaat is ook verkrijgbaar met een lak draagfolie, waardoor het nog gemakkelijker te verwerken is.